De actualiteitenrubriek Nieuwsuur meldt dat veel docenten het zorgelijk vinden dat een deel van de leerlingen meer waarde hecht aan complottheorieën dan aan wat de reguliere media en de overheid melden. In dit kader is het interessant te weten dat VOS/ABB in samenwerking met Creathlon de app Goedemorgen op school! ontwikkelt. Aan de hand van deze app zult u in de klas actuele ontwikkelingen in een kader kunnen plaatsen.

Uit een rondvraag van Nieuwsuur onder 190 docenten maatschappijleer blijkt dat 80 procent van hen zegt het soms of regelmatig oneens te zijn met leerlingen over feiten. Dit heeft te maken met het niet-reguliere media-aanbod via onder andere sociale media.

Geconstateerd wordt dat het in tijden van nepnieuws en een online overvloed aan media het er niet gemakkelijker op is geworden om over actuele ontwikkelingen te praten. Docenten worstelen hiermee en zoeken naar manieren om leerlingen op weg te helpen.

Goedemorgen op school!

In dit kader is het interessant om te weten dat VOS/ABB in samenwerking met Creathlon de app Goedemorgen op school! ontwikkelt. Aan de hand van deze app zult u in de klas actuele ontwikkelingen in een kader kunnen plaatsen.

De app zal met een dagelijks aanbod inspelen op de volgende vragen:

  • Hoe kunt u met leerlingen de ontwikkelingen in de wereld volgen en duiden?
  • Hoe kunt u actuele maatschappelijke thema’s in de klas bespreekbaar maken?
  • Hoe kunt u met leerlingen werken aan een open, kritische en respectvolle houding?

De ontwikkeling van deze app staat in het teken van de groeiende behoefte aan zingeving in het openbaar onderwijs. Aan de hand van verschillende items zult u samen met leerlingen even kunnen stilstaan bij onze complexe samenleving en de vragen die daarbij komen kijken.

Gratis kennismaken

Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen via een website gratis kennismaken met voorbeeldteksten, opdrachten en filmpjes zoals die dagelijks zullen worden aangeboden in de app Goedemorgen op school!.

Neem een kijkje: www.goedemorgenopschool.nl.

Laat ons weten wat u ervan vindt. U kunt reageren via welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Goedemorgen op school!’.

 

Deel dit bericht: