In de week van 18 tot en met 22 maart 2024 vindt weer de landelijke Week van Openbare Scholen plaats. Dan zetten wij samen met de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en openbare scholen in het hele land de kernwaarden gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting volop in de schijnwerpers. Voor het symposium dat wij in de campagneweek organiseren, zoeken wij schoolbestuurders en -directeuren die good practices willen delen.

Op het symposium komen verhalen uit de praktijk aan bod. Wat zijn good practices? Waar kan het soms schuren? Hoe kunnen we de kernwaarden van het openbaar onderwijs nóg steviger verankeren in beleid en curriculum? Denk aan onderwerpen als wereldburgerschap, een inclusiever feesten/vieringenbeleid, het inrichten van een stilte- of gebedsruimte of het vieren van seksuele diversiteit op Paarse Vrijdag.

Wilt u uw praktijkverhaal op ons symposium vertellen en daarover in gesprek gaan met andere deelnemers? Of kent u iemand die hierover graag zijn of haar ervaringen zou willen delen met collega’s uit het openbaar onderwijs? Laat het ons weten! U kunt mailen naar e.habbenjansen@voo.nl en/of identiteit@vosabb.nl.

Het symposium is op maandagmiddag 18 maart 2024 in congrescentrum Eenhoorn Meeting Center, pal tegenover station Amersfoort Centraal. De inloop is vanaf 13:30 uur en om 17:00 uur sluiten we af met een borrel.

De inschrijving opent binnenkort. Houd hiervoor www.openbaaronderwijs.nu en de kanalen van VOS/ABB en VOO in de gaten.

Deel dit bericht: