Gratis internetapplicatie voor exit-interviews

Het voortgezet onderwijs kan een jaar lang gratis gebruik maken van een nieuwe internetapplicatie voor exit-interviews met vertrekkende medewerkers. Het SectorBestuur Onderwijsarbeidsmarkt stelt het programma beschikbaar. Lees verder

Eerder heeft het SBO op verzoek van sociale partners een succesvolle pilot uitgevoerd met het project ‘Onderwijs Interviews’. Na afronding daarvan is het programma nu voor het gehele voortgezet onderwijs beschikbaar. Om scholen kennis te laten maken met dit project is het gebruik in het introductiejaar kosteloos. Dat introductiejaar begint in april 2011.

Online vragenlijst
‘Onderwijs Interviews’ is een internetapplicatie waarmee werkgevers in het onderwijs via een online vragenlijst exit-interviews kunnen afnemen bij vertrekkende medewerkers. Hierdoor krijgt u zicht op:

  • de beweegredenen van vertrekkende medewerkers.
  • hun bestemming.
  • hun motieven om voor die nieuwe bestemming te kiezen.

Scholen nodigen zelf hun medewerkers uit om de vragenlijst in te vullen. Medewerkers kunnen de lijst invullen op elke computer met een internetverbinding, thuis of op het werk. Met de gerapporteerde gegevens inclusief benchmark kan het eigen beleid om verschillende groepen medewerkers te boeien en te binden worden aangescherpt.

Nadere informatie staat in het infoblad in de rechterkolom hiernaast. U kunt ook mailen naar info@onderwijsinterviews.nl.

Bijlagen