Gratis masterclass over opbrengstgericht werken

De bij VOS/ABB aangesloten stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) organiseert op woensdag 25 mei een gratis toegankelijke masterclass met taaldeskundige Marianne Verhallen over opbrengstgericht werken. Als u interesse hebt om deze masterclass bij te wonen, kunt u zich via e-mail bij OOZ aanmelden. Lees verder

Binnen OOZ loopt sinds augustus 2010 voor de basisscholen het onderwijsproject Opbrengstgericht Werken. Doel van dit project is met nieuwe visies op leren en onderwijzen de resultaten van de leerlingen te verhogen. De leerkracht staat hierbij centraal.

De masterclass met een lezing van taaldeskundige Marianne Verhallen gaat specifiek over woordenschatonderwijs. Verhallen is expert op het gebied van taalontwikkeling op school. Zij was docent aan de pabo en de Universiteit van Amsterdam, waar zij onderzoek deed naar woordkennisopbouw. Tegenwoordig geeft zij trainingen en ondersteunt ze schoolteams die hun taalresultaten willen verbeteren.

Verhallen schreef onder meer de didactiekboeken ‘Met woorden in de weer’, ‘Woorden leren, woorden onderwijzen’ en was medeauteur van ‘Taalontwikkeling op school’ en ‘Taal, een zaak van alle vakken’.

Wanneer en waar?
De gratis masterclass met lezing van Verhallen is op woensdagmiddag 25 mei van 13.45 tot 16.00 uur in de aula van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle (klik hier voor het adres van de school en een routebeschrijving).

Ook als ge├»nteresseerde van buiten OOZ bent u van harte welkom, mits u zich van tevoren aanmeldt bij PR- en communicatiemanager John Beumer: j.beumer@openbaaronderwijszwolle.nl.

Opbrengstgericht werken in School!
In het meinummer van onderwijsmagazine School! staat een artikel over de positieve resultaten die openbare basisschool De Dam in Lemmer boekt met opbrengstgericht werken. U kunt de digitale versie van dit artikel downloaden uit de rechterkolom.

School! is een gezamenlijke uitgaven van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Leden van VOS/ABB en de VOO krijgen het blad toegestuurd. Een abonnement kost voor niet-leden 24,50 euro per jaar.

Klik hier voor meer informatie.
 

Bijlagen