Gratis valtrainingen voor leerlingen van basisscholen

De Stichting Consument en Veiligheid heeft een lespakket ontwikkeld voor valtrainingen voor basisschoolkinderen. Scholen kunnen zich tot 17 september aanmelden voor een gratis val-les. Lees verder

Het lespakket is ontwikkeld, omdat een toenemend aantal kinderen in de basisschoolleeftijd gewond raakt bij valpartijen. Elk jaar belanden 39.000 kinderen in de leeftijd 8-12 jaar met letsel als gevolg van een val op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis. In de periode 2004-2008 nam dit aantal met 42 procent toe.

Enkele tientallen basisscholen hebben in het afgelopen schooljaar met het lespakket proefgedraaid. De eerste resultaten zijn volgens Consument en Veiligheid erg positief. Het aantal letselgevallen na een val lijkt te worden gehalveerd. In oktober zullen de volledige resultaten van de proef bekend worden gemaakt.

Als voorproefje kunnen scholen voor primair onderwijs zich tot 17 september via www.stuntkids.nl opgeven voor een gratis eenmalige valtraining. De trainingen worden gegeven in oktober en november.

Klik hier voor meer een uitgebreider bericht op de website van Consument en Veiligheid.

Cartoon: René Leisink, Studio Noodweer