Gratis VO Gids naar steeds meer basisscholen

De nieuwe editie van de VO Gids, die in november uitkomt, gaat naar 5600 basisscholen. Dat zijn er 1400 meer dan afgelopen schooljaar. VOS/ABB zit in de redactie van de VO Gids. Lees verder

De VO Gids is een publicatie waarin scholen voor voortgezet onderwijs zich kunnen presenteren aan leerlingen uit groep 8 van de basisschool en hun ouders. Er zijn 54 regionale edities. Nieuwe regio's waarin de VO Gids vanaf november wordt verspreid, zijn de Kop van Noord-Holland, West-Friesland en Arnhem en omgeving.

De oplage stijgt dit schooljaar naar 150.000 exemplaren, die gratis worden verspreid onder 5600 basisscholen. In totaal 190 vo-scholen presenteren zich in de gidsen. Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen eigen pagina's kopen om zichzelf positief te profileren.

VOS/ABB ziet meerwaarde in de VO Gids, omdat vo-scholen daarmee op efficiënte wijze leerlingen uit groep 8 en hun ouders breed kunnen informeren. De kosten die zijn verbonden aan eigen pagina's in de VO Gids zijn vergelijkbaar met of lager dan die van advertenties in regionale en/of lokale media.

Voordeel van de VO Gids is dat het een goed vormgegeven publicatie is, die niet zoals de krant snel in het oud papier verdwijnt. Andere voordelen zijn dat er meer informatie in staat dan in brochures die vo-scholen zelf verspreiden en dat de redactie van de VO Gids veel werk uit handen kan nemen.

Voor vo-scholen die zijn aangesloten bij VOS/ABB en zich in de VO Gids willen presenteren, geldt een kortingsregeling. U kunt daarover contact opnemen met uitgever Axel van 't Hoen: 06-49280415, axel.vanthoen@devogids.nl.

VOS/ABB geeft in elke regio-editie van de VO Gids uitleg over het openbaar en algemeen toegankelijk. Klik hier voor de VOS/ABB-pagina's in de editie 2011-2012.