Groningse obs heeft Leraar van het Jaar

Rogier Hilbrandie van openbare basisschool Kromme Akkers in Garnwerd is Leraar van het Jaar 2007 in de categorie primair onderwijs. De school in het Noord-Groningse terpdorp valt onder het bestuur L&E, dat lid is van VOS/ABB. Lees verder

De winnaars in de categorie├źn primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs werden donderdagavond bekendgemaakt in een live-uitzending van Teleac/NOT. De prijzen werden uitgereikt in aanwezigheid van minister Ronald Plasterk van OCW. De verkiezing was georganiseerd door de Stichting Beroepskwaliteit Leraren (SBL).

De jury vond vooral dat Rogier Hilbrandie veel persoonlijke aandacht heeft voor leerlingen en dat hij goed zicht heeft op hun leefwereld. ‘Verder vraagt Rogier om advies waar nodig en accepteert hij dat moeilijke zaken niet altijd alleen op te lossen zijn’, aldus de jury.

In de categorie voortgezet onderwijs is Mary van Meurs Leraar van het Jaar 2007 geworden. Zij geeft Nederlands aan de Interconfessionele Scholengemeenschap Westland in Poeldijk.  Matthijs van Mansveld van het ROC Midden-Nederland in Utrecht won in de categorie beroepsonderwijs.

Klik hier voor een videolink over Rogier Hilbrandie van obs Korte Akkers in Garnwerd