Groot Congres Bedrijfsvoering op 16 april

Met tientallen workshops over uiteenlopende onderwerpen wordt het Congres Bedrijfsvoering, dat VOS/ABB organiseert op woensdag 16 april in Eemnes, een groot evenement. Leden en niet-leden kunnen hieronder online inschrijven. Lees verder

Alle aspecten van bedrijfsvoering komen aan de orde: financieel management, huisvesting en strategisch personeelsbeleid. Daarmee richt VOS/ABB zich op de  (algemene) directies en de specialisten uit het primair en het voortgezet onderwijs die zich hiermee bezighouden.

Sommige workshops zijn geschikt voor PO en VO. Denkt u hierbij aan de normvergoeding voor nieuwbouw of aan het verwachte lerarentekort en Europees aanbesteden. Andere workshops zijn specifiek gericht op het VO, zoals projectmanagement, de ideale omvang van het bedrijfsbureau en de vervanging in het VO. Ook voor het PO worden aparte workshops georganiseerd, zoals over FUWA PO, actuele ontwikkelingen en een workshop met het motto ‘van ouderwetse administrateur naar moderne controller’. Veel workshops leggen een verband met risicomanagement.

Helpdesk op locatie
Nieuw is de workshop ‘Helpdesk op locatie’. Hierin kunt u uw eigen casus meebrengen. Specialisten bespreken uw vraag/probleem met u en andere geïnteresseerden en bieden een mogelijke oplossing.

Iedere bezoeker kan drie workshops volgen. Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

9.00 uur – 9.30 uur: Ontvangst in De Witte Bergen in Eemnes
9.30 uur – 10.30 uur: Inleiding door Theo Hooghiemstra, sinds 1 februari 2008 directeur VOS/ABB.
10.30 uur – 11.00 uur: koffiepauze
11.00 uur – 12.15 uur: eerste ronde workshops
12.15 uur – 13.15 uur: lunch
13.15 uur – 14.30 uur: tweede ronde workshops
14.30 uur – 14.45 uur: korte pauze met koffie/thee
14.45 uur – 16.00 uur: derde ronde workshops
16.00 uur: afsluiting met drankje

Leden van VOS/ABB ontvangen binnenkort nadere informatie over de workshops en de workshopleiders. Het complete overzicht van workshops staat echter ook in de rechterkolom naast dit bericht.

Inschrijven voor het congres kan nu al direct via de agenda. U kunt hierop de workshop(s) van uw voorkeur direct reserveren. Tot vier weken voor de conferentie zelf kunt u kosteloos annuleren, daarna gelden onze annuleringsvoorwaarden.

De kosten voor deelname bedragen:
voor leden VOS/ABB:  € 195,00 per persoon
voor niet-leden: € 225,00 per persoon.  

Informatie: Geke Lexmond, glexmond@vosabb.nl, 0348-404815

Bijlagen