Grote posteractie voor openbaar vo in Barneveld

De Initiatiefgroep Openbaar Voortgezet Onderwijs Barneveld heeft woensdag in samenwerking met VOS/ABB een publiciteitscampagne gelanceerd voor de vestiging van een openbare vo-school in deze Gelderse gemeente. Leerlingen van openbare basisscholen in Barneveld en omgeving kregen een poster mee, die ze thuis opvallend voor het raam kunnen hangen. Lees verder

De postercampagne staat in het teken van het initiatief van een groep ouders en de lokale politiek in Barneveld om een openbare school voor voortgezet onderwijs te beginnen. In de vanouds orthodox christelijke Gelderse plaats is nog geen openbare vo-school. 

Ouders die de voorkeur hebben voor openbaar onderwijs, zijn voor hun kinderen na de basisschoolleeftijd aangewezen op vo-scholen in omliggende gemeenten. Amersfoort, Ede en Harderwijk hebben wel openbaar voortgezet onderwijs, maar die plaatsen liggen op behoorlijke afstand van Barneveld.

Kies voor keuze
De publiciteitscampagne die de Initiatiefgroep OVO Barneveld in samenwerking met VOS/ABB woensdag heeft gelanceerd, bestaat uit de verspreiding van 1000 posters. Die zijn uitgevoerd in het blauw en geel van de vlag van Barneveld. De posters zijn onder meer verspreid via openbare basisscholen.

Omdat de Gelderse plaats bekend is van de pluimveesector, staat er op de poster een ei met de tekst ‘Openbaar voortgezet onderwijs’. Achter het ei is het silhouet van een krachtige haan te zien, die de openbare vo-school wordt. Aan de bovenzijde van de poster staat het motto van de initiatiefgroep: Kies voor keuze.

De publiciteitscampagne valt samen met een steekproefsgewijze onafhankelijke behoeftepeiling die de komende weken in opdracht van het Barneveldse gemeentebestuur onder ouders wordt gehouden.

Wedstrijd
Voor de leerlingen van de groepen 6 en 7 van de openbare basisscholen in Barneveld en omgeving is een wedstrijd aan de campagne verbonden. Als leerlingen de poster op een opvallende manier thuis voor het raam hangen, kunnen zij een prijs winnen. De vijf winnaars krijgen gratis toegang tot een speelparadijs in Recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld.

De poster kan in hoge resolutie worden gedownload uit de rechterkolom van dit bericht. Daar staat ook het persbericht dat VOS/ABB over de publiciteitscampagne heeft verstuurd.

In de rechterkolom kunt u ook twee online artikels van respectievelijk de Volkskrant en Trouw aanklikken. Ook andere media hebben aandacht besteed aan de postercampagne in Barneveld:

Klik hier voor een bericht met opiniepeiling van het NOS Jeugdjournaal

Klik hier voor een bericht met tv- en radioverslag van Omroep Gelderland

Klik hier voor een bericht met videoverslag van de Barneveldse Krant

Klik hier voor een bericht in het Algemeen Dagblad

Klik hier voor een bericht in het Reformatorisch Dagblad

Klik hier voor een bericht van het Nederlands Dagblad

Informatie: Ankie Knijnenburg, 06-12928576, aknijnenburg@vosabb.nl

Posterontwerp: MoMu Consultancy & Design

Bijlagen