Guido Beckers (LVO) krijgt vmbo-erepenning

Directeur Guido Beckers van vmbo-school Het Kwadrant in Weert heeft dit jaar de Prof. Johan van der Sanden-erepenning gewonnen. Het Kwadrant is via de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) aangesloten bij VOS/ABB. Lees verder

Beckers staat bekend als een man die zich al jarenlang inzet voor het vmbo. Dat doet hij onder meer met het project Verbindend Leren, waarvan Betty Smits-van Sonsbeek van VOS/ABB projectleider is. Op donderdag 29 november vindt in Het Kwadrant de vierde conferentie over Verbindend Leren plaats.

In het juryrapport staat dat Beckers zich zowel plaatselijk als landelijk voor het vmbo inzet en er heldere opvattingen over heeft: ‘Met het vmbo gaat het heel erg goed!’ De prijs werd uitgereikt door directeur Harry Grimmius van het Hooghuis Lyceum in Oss. Hij kreeg de erepenning in 2006.

De Prof. Johan van der Sanden-erepenning is ingesteld door de Adviesgroep vmbo en wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vmbo. Met de erepenning wil de adviesgroep positieve aandacht schenken aan deze sector.

Johan van der Sanden (1948-2005) was lector in de didactiek van het beroepsonderwijs aan de Fontys Pedagogische Technische Hogeschool in Eindhoven. Hij heeft in het beroepsonderwijs en het vmbo veelvuldig aandacht gevraagd voor de specifieke situatie van de leerlingen en de didactiek in het (v)mbo.

Informatie: Betty Smits-van Sonsbeek, 06-22939680, bsmits@vosabb.nl