Haage scholen zoeken leraren-in-de-dop

Vijfendertig scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg zoeken actief naar toekomstige leraren. Die willen ze vinden onder hun eigen havo- en vwo-leerlingen. Lees verder

Op vrijdag 5 oktober organiseren de scholen, verenigd in De Rode Loper, een informatieve oriĆ«ntatiemarkt in het Haagse Theater aan het Spui, onder het motto ‘Voor de klas’. Daar kunnen de scholieren informatie krijgen over studies aan de lerarenopleiding en een stage op een Haagse school voor voortgezet onderwijs. De Haagse Leraar van het Jaar, Marten Hazelaar, houdt een korte speech over zijn vak en er zijn interviews met docenten en studenten van lerarenopleidingen.

De leerlingen van de 35 scholen worden voor dit evenement uitgenodigd via hun decanen. De informatiemarkt is op de internationale Dag van de Leraar.

De Rode Loper neemt dit initiatief omdat de vo-scholen in Den Haag en omgeving in 2012 een tekort van 190 leraren verwachten; in 2015 kan dit al oplopen tot 380. De Rode Loper richt ook een stagebureau in voor studenten aan de lerarenopleiding. Op de website www.derodeloper.nl is het integrale plan van aanpak te downloaden.