Helderse leerlingen blinken uit in serious gaming

Lyceum aan Zee in Den Helder heeft in de landelijke Bizzkidz Management Competitie een gedeelde eerste en derde plaats behaald. Lyceum aan Zee valt onder het bij VOS/ABB aangesloten bestuur Scholen aan Zee voor voortgezet onderwijs. Lees verder

Aan de Bizzkidz Management Competitie deden ruim 5500 leerlingen van 250 scholen uit Nederland en Belgiƫ mee. Tijdens de finale moesten 18 teams het fictieve bedrijf DigiSoft marktleider maken in een zwaar concurrerende markt voor educatieve en entertainmentgames.

Uiteindelijk wisten het team BlueCherry van Lyceum aan Zee uit Den Helder en het team Zenerot van het eveneens bij VOS/ABB aangesloten Almere College uit Dronten de eerste prijs in de wacht te slepen.

De tweede prijzen gingen naar het team Pear van CSg Walcheren uit Middelburg en Huis van het Drachtster Lyceum uit Drachten. De derde prijzen waren voor Tuned In van Lyceum aan Zee en de Multigadget Company van Sg. Pieter Zandt uit Kampen.

De Bizzkidz Management Competitie wordt georganiseerd door BitPress Educatie en ThiemeMeulenhoff. Hiermee spelen zij in op de toepassing van serious gaming en het bevorderen van ondernemerschap in het onderwijs. 

Het VOS/ABB-magazine Over Onderwijs besteedde vorig jaar in het meinummer aandacht aan serious gaming bij het Via Nova College in Utrecht. Klik hier voor het artikel.