Herman Pleij over (on)zin van duale bestel

De literatuur- en cultuurhistoricus Herman Pleij spreekt op het symposium na onze algemene ledenvergadering op woensdagmiddag 29 november in Woerden.

Een van de onderwerpen die hij aan bod zal laten komen, is het vakmanschap dat tegenwoordig nodig is in het onderwijs. Daarbij zal hij aandacht hebben voor de trots van de leraar die onder druk staat, de trend in de samenleving en van de overheid dat er meer nadruk wordt gelegd op cognitieve aspecten en de groeiende invloed van kritische ouders.

Ook zal Pleij ingaan op het onderwijs in relatie tot de huidige samenleving die wordt gekenmerkt door diversiteit en secularisatie. Hij stelt daarbij de vraag wat de (on)zin van het duale bestel van openbaar en bijzonder onderwijs is.

Wanneer en waar?

De algemene ledenvergadering en het symposium zijn op woensdagmiddag 29 november in Het Kasteel in Woerden. Programma: inloop vanaf 12 uur (lunch), algemene ledenvergadering van 13 tot circa 14.30 uur. Het symposium begint om 15 uur en duurt tot circa 17 uur. Na afloop kunt u onder het genot van een hapje en een drankje napraten.

Aanmelden

U kunt zich voor de algemene ledenvergadering en/of het symposium aanmelden via welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘ALV/symposium’.

Zet in uw mail uw naam, de organisatie waarvoor u werkt, of u alleen komt of met één of meer collega’s, of u wilt deelnemen aan de ALV en/of het symposium en of u voorafgaand aan de algemene ledenvergadering gebruik wilt maken van de lunch.

De ALV is per definitie slechts toegankelijk voor leden van VOS/ABB. Voor het symposium kunnen echter ook niet-leden zich aanmelden. Zij betalen 100 euro per persoon. Daarbij geldt dat bij een volle zaal leden voorrang hebben. Na 15 oktober horen niet-leden die zich hebben aangemeld of er voldoende plaats is in de zaal.

Voor leden van VOS/ABB is het symposium gratis toegankelijk (en de ALV uiteraard ook).

 

Delen: Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn