Het Debat

PvdA-Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer heeft het initiatief genomen tot een parlementair onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen jaren. Zij constateert dat er een ‘algemeen ongenoegen’ in het land is over het onderwijs en wil uitzoeken waar dat aan ligt. … Lees verder

Debat Over Onderwijs 9

PvdA-Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer heeft het initiatief genomen tot een parlementair onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen jaren. Zij constateert dat er een ‘algemeen ongenoegen’ in het land is over het onderwijs en wil uitzoeken waar dat aan ligt.

Leon van Minderhout, rector van osb De Waerdenborch met vestigingen in Holten en Goor, ziet niets in zo’n parlementair onderzoek. Hij vindt dat onafhankelijke deskundigen het moeten doen: de Tweede Kamer kan niet haar eigen werk onderzoeken. Afgezien daarvan vindt hij dat de onderwijsvernieuwingen helemaal niet één grote mislukking zijn.
Hij ziet bijvoorbeeld veel goeds in het nieuwe leren. “De debaters die zeggen dat dit tot een kennistekort leidt, laten vaak zelf een schrijnend tekort aan kennis van het nieuwe leren zien”, aldus Van Minderhout in de rubriek Het Debat in Over Onderwijs.

Met wie bent u het eens? Vul hiernaast de poll in!
Uw reactie kunt u hieronder achterlaten.

Bijlagen