Bijeenkomst over inspectie: alle plaatsen bezet!

Er zijn geen plaatsen meer vrij voor de bijeenkomst ‘Hoe overleeft u de inspectie?’ op 13 november in Woerden. 

In deze (volgeboekte) bijeenkomst staan de volgende vragen centraal:

  • Is het inspectiebezoek voor uw school een bedreiging of een uitdaging?
  • Hoe bereidt u zich erop voor?
  • Hoe zorgt u ervoor een volwaardige gesprekspartner te zijn?
  • Wat zeggen de opbrengsten over uw school?

Oud-inspecteur Henk van der Weijden is erbij op 13 november. Hij schreef samen met Thijs Radersma het boek Overleef de onderwijsinspectie. Daarin geven zij scholen handige tips om goed voorbereid te zijn op het inspectiebezoek. Zo wordt de werkwijze van de Inspectie van het Onderwijs helder en leesbaar uiteengezet: wat gaat er aan het bezoek vooraf, wat staat er precies in het toezichtkader, welke kijkwijzer hanteert de inspectie, wat zijn normindicatoren en hoe komt een oordeel tot stand?

Ook inspecteur Frans Janssens werkt aan de bijeenkomst mee. Hij is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente en werkt voor het ministerie van OCW als programmamanager modellen voor het meten van leerwinst en toegevoegde waarde. Hij zal vanuit de wetenschap ingaan op kenmerken van effectief toezicht. Een deel van de problemen die Van der Weijden en Radersma in hun boek signaleren, worden volgens Janssens opgelost als de onderwijsinspectie deze in haar werkwijze betrekt.

Uiteraard is er tijdens de bijeenkomst volop gelegenheid om vragen te stellen aan Van der Weijden en Janssens en om met hen in discussie te gaan.

Wanneer en waar?
De bijeenkomst is op woensdag 13 november van 13.30 tot 16.00 in het kantoor van VOS/ABB in Woerden. Deelname is gratis als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten. Niet-leden betalen 100 euro per persoon (btw-vrij).

Let op: de bijeenkomst is volgeboekt. Het is helaas niet meer mogelijk om u hiervoor aan te melden!

Informatie: Anna Schipper, 06-30056066, aschipper@vosabb.nl