‘Homo’s ook welkom op reformatorische scholen’

Het is geen enkel probleem als er een homoseksuele docent voor de klas staat, ook niet als het een om reformatorische school gaat. Alleen mag een homodocent daar geen uiting geven aan zijn geaardheid. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd onder 7000 orthodox-protestanten. Lees verder

Minister Ronald Plasterk van OCW, die zich onder meer sterk maakt voor homo-emancipatie, is blij met de resultaten van het onderzoek ‘Recht op verschil?’, dat is uitgevoerd door de Roosevelt Academy.

Plasterk op de website van zijn ministerie: ‘De afgelopen jaren zijn belangrijke stappen gezet. De ontkenningsfase is voorbij, homoseksualiteit wordt niet meer gezien als iets dat overgaat. Dat bijna eenderde van de mensen in orthodox-protestantse kringen er binnen een paar jaar anders over is gaan denken, is echt groot nieuws. Het gaat namelijk om mentaliteitsverandering, iets wat in de hoofden van mensen gebeurt.’

Het onderzoek volgt onder meer op de verwijdering door het bestuur van de School met de Bijbel in het Veluwedorp Emst van een homoseksuele docent die uiting gaf aan zijn geaardheid. Het bestuur vond dit onverenigbaar met de bijbelse uitgangspunten van de school.

Kernwaarden openbaar onderwijs
VOS/ABB stelt zich als belangenbehartiger van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs op het standpunt dat iedereen welkom is het onderwijs, of men nu homo-, hetero- of biseksueel is. In de door VOS/ABB opgestelde kernwaarden van het openbaar onderwijs staan algemene toegankelijkheid en algemene benoembaarheid dan ook centraal.

Klik hier voor een uitgebreider bericht op de website van het ministerie van OCW.

Klik hier om naar het onderzoeksrapport te gaan.