Honderden oud-docenten willen weer lesgeven

Het project ‘Wijs grijs in het onderwijs’ trekt veel meer belangstelling onder oud-leerkrachten dan verwacht. Dat meldt het CINOP, dat het project samen met Loyalis uitvoert in opdracht van de ministeries van OCW en SZW. Lees verder

Het CINOP zegt dat zich tot woensdag ruim 400 gepensioneerde of vervroegd uitgetreden leerkrachten hebben aangemeld om weer voor de klas te gaan staan. Een woordvoerster spreekt van een ‘overweldigend aantal’ reacties. In totaal zijn er ruim 10.000 oud-leerkrachten benaderd.

Het CINOP kan nog niet aangeven of er ook al veel positieve reacties van scholen zijn binnengekomen. Uit eerder onderzoek van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) kwam naar voren dat onderwijsmanagers liever geen oud-leerkrachten voor de klas willen. Het is dus nog maar de vraag of de scholen net zo enthousiast zijn als de oud-leerkrachten. 

‘Wijs grijs in het onderwijs’ richt zich op het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Rotterdam en Den Haag, omdat daar het lerarentekort het grootst is. Het CINOP verzamelt de aanmeldingen en voert in Rotterdam en Den Haag intakegesprekken. Daarna volgen er op de scholen sollicitatiegesprekken.

Als het project aanslaat, wordt de proef uitgebreid naar het heel Nederland. Klik hier voor de website van ‘Wijs grijs in het onderwijs’.