Hoofddoekjesdiscussie nu in heel België

De hoofddoekjesdiscussie in Vlaanderen laait ook op in de politiek in het Franstalige Wallonië. Dat meldt het Belgische persbureau Belga. Lees verder

Voorzitter Didier Reynders van de liberale Waalse partij MR wil dat het dragen van religieuze symbolen voor leerlingen tot 16 jaar in openbare scholen wordt verboden. De sociaal-democratische PS, de humanistisch-democratische cdH en de groene partij Ecolo zijn geen voorstander van een hoofddoekjesverbod.

Ecolo-voorzitter Isabelle Durant vindt dat, zoals dat nu het geval is in het openbaar onderwijs in Wallonië, de schooldirecties zelf per geval moeten bekijken of islamitische leerlingen hoofddoekjes mogen dragen. Ook Philippe Moureaux van de PS wil de huidige situatie handhaven.

De Belgische discussie over hoofddoekjes in het openbaar onderwijs volgt op een hoofddoekjesverbod in Antwerpen en het algemene verbod dat GO! (het vroegere gemeenschapsonderwijs in Vlaanderen) vervolgens afkondigde. Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom.

Bijlagen