Informatiemiddag ‘Frisse scholen: de praktijk’

Schoolbesturen en directies in de drie noordelijke provincies worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over binnenmilieu en energiebesparing. Onder het motto ‘Frisse scholen: de praktijk’ worden oplossingen en goede voorbeelden besproken. De bijeenkomst is op 10 december van 12.30 tot 16.30 uur in het Drents Museum in Assen. Lees verder

De informatiemiddag wordt georganiseerd door Senternovum, het innovatiebureau van het ministerie van Economische Zaken, in samenwerking met de provincie Drenthe en de GGD’s van Groningen, Friesland en Drenthe. Het programma is specifiek gericht op mensen die zijn betrokken bij beheer, renovatie en bouw van (basis)scholen. De verbetering van luchtkwaliteit en energiebesparing krijgen immers vandaag de dag juist in bouw- en renovatieplannen veel aandacht. Dit is een goed moment om aan luchtverbetering te doen, nu uit onderzoek is vast komen te staan dat leerlingen en leraren minder goed presteren en soms zelfs ziek worden van de muffe lucht in slecht geventileerde schoollokalen.

De informatiemiddag begint met een inleiding door Ronald Schilt, directeur adviesbureau Merosch, die spreekt over ‘Lessen van de koplopers’. Als jurylid van de Scholenbouwprijs heeft Schilt scholen bezocht waarin bij de bouw is gedacht aan duurzaamheid op het gebied van energie, water, materialen en gezondheid/ventilatie. In zijn presentatie schetst hij een overzicht van trends en ontwikkelingen en geeft hij deskundig commentaar. Andere sprekers van de dag zijn Gert Jan ten Hoor, adviseur 4Advies, Ben Wiersema, directeur van de Anne de Vriesschool in Stadskanaal, Hanneke ter Brakel, adviseur van de provincie Drenthe, en Bert Meijering, adviseur van Senternovum.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een online inschrijfformulier.

Meer informatie over het programma.