Inkoopplatform Voortgezet Onderwijs: bijna 100 leden!

Het door VOS/ABB ondersteunde Inkoopplatform Voortgezet Onderwijs (IVO) heeft inmiddels bijna 100 deelnemers, die verantwoordelijk zijn voor de inkoop van in totaal 255 vo-scholen. Lees verder

In januari richtten enkele grote schoolbesturen het IVO op. VOS/ABB ondersteunt het platform en beveelt het bij besturen voor voortgezet onderwijs aan, omdat met professionele en gezamenlijke inkoop veel geld kan worden bespaard. Dit geld kunnen vo-scholen benutten voor een verdere optimalisatie van de onderwijskwaliteit.

Het IVO levert een bijdrage aan de professionalisering van het inkoopbeleid en -proces van scholen door kennis van de deelnemers te bundelen en uit te bouwen. Via het sociale netwerk van het expertisecentrum PIANOo van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kunnen inkoopprofessionals uit het onderwijs en andere sectoren in de (semi)publieke sector kennis met elkaar uitwisselen, elkaar vragen stellen en discussiëren over actuele thema’s.

Deelname is aan IVO en het kennisnetwerk is gratis. U kunt zich inschrijven via www.pianodesk.info.

De aanspreekpunten voor het IVO zijn:

* John Schreijer van Quadraam Gelderse Onderwijsgroep: j.schreijer@quadraam.nl

* Rachid Rusch van de Almeerse Scholen Groep: r.rusch@asg-almere.nl

* Frank Severens van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs: frank.severens@stichtinglvo.nl

Zie ook het artikel ‘Magere tijden nopen tot doelmatig inkopen’ uit het VOS/ABB-magazine School!. U kunt het artikel als pdf-document downloaden uit de rechterkolom van dit bericht.

Bijlagen