Inzendtermijn ‘Gelukkigste klas’ verlengd

De inzendtermijn voor de VOS/ABB-campagne ‘De gelukkigste klas’ is verlengd tot 15 februari. Tot die datum kunnen scholen nog een videoclip insturen waarin zij hun ‘gelukkigste klas’ presenteren. Lees verder

VOS/ABB is al een tijdje op zoek naar de gelukkigste klas, als imagocampagne die aansluit op de actie Nederland Leest van de openbare bibliotheken. Zij gaven hun leden dit najaar het boek ‘De gelukkige klas’ van Theo Thijssen cadeau.

De eerste inzendingen zijn binnen, maar VOS/ABB heeft ook signalen gekregen dat scholen meer tijd nodig hebben om een mooie presentatie op dvd te maken. Om meer scholen de kans te geven mee te dingen naar de hoofdprijs, is de inzendtermijn verruimd van 19 december tot 15 februari.

Daarna selecteert een deskundige jury drie genomineerden in twee categorie├źn: primair en voortgezet onderwijs.  Zij maken kans op de hoofdprijs. Dat is een professionele film, die op de school met de leerlingen wordt gemaakt met behulp van trainingsacteurs van Rol & Co. Het resultaat is bijvoorbeeld te gebruiken om op open dagen of op internet de school te promoten

De tweede prijs is een fotosessie door een professionele fotograaf, waarna het resultaat wordt afgedrukt op vinyl van twee bij drie meter. Deze reuzefoto van de gelukkigste klas kunnen de scholen binnen of buiten hun school ophangen. Zo kunnen zij het positieve imago van hun school benadrukken.

De winnaars worden bekend gemaakt op het VOS/ABB-congres dat in april 2008 wordt gehouden. 

Meer over de campagne “De gelukkigste klas” vind u elders op onze website.