Jasper van Dijk (SP) stelt artikel 23 ter discussie

SP-Kamerlid Jasper van Dijk stelt op het weblog van dagblad Trouw artikel 23 over de vrijheid van onderwijs ter discussie. Hij pleit voor ‘algemene scholen’ die voor iedereen toegankelijk zijn. Lees verder

Het weblog van Van Dijk op www.trouw.nl  is een reactie op het pleidooi van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Amsterdam-Slotervaart om op openbare scholen islamlessen te introduceren. Van Dijk noemt dat idee ‘eenzijdig’, omdat Marcouch niet pleit voor bijvoorbeeld lessen in humanisme op bijzondere scholen.

Het SP-Kamerlid stelt voor om in het kader van de discussie over het voorstel van Marcouch artikel 23 van de Grondwet ter discussie te stellen. ‘Is het niet beter om te pleiten voor ‘algemene scholen’, waar alle kinderen welkom zijn? Waar aandacht wordt besteed aan álle geestelijke stromingen, zonder één stroming te bevoordelen?’, aldus Van Dijk.

Klik hier voor de weblog van Jasper van Dijk.

Op het VOS/ABB-jubileumcongres op donderdag 2 oktober zal stadsdeelvoorzitter Marcouch aanwezig zijn om zijn visie op de rol van het openbaar onderwijs toe te lichten.

Leden van VOS/ABB kunnen gratis met speciale bussen naar het congres in Laren. Nog niet opgegeven voor de VOS/ABB Openbaar Onderwijs Ontmoetingstour? Klik dan hier voor meer informatie en de mogelijkheid u aan te melden.

Oud-minister Pieter Winsemius zal ook op het VOS/ABB-jubileumcongres aanwezig zijn. Gastheer is Edwin Rutten. Deelname aan het congres is voor leden van VOS/ABB gratis!