Journaal erkent foute beeldkeuze in Amarantis-item

Het NOS Journaal erkent dat het onzorgvuldig heeft gehandeld door bij een nieuwsitem over Amarantis beelden uit te zenden van het Linde College. Deze openbare school in Wolvega heeft geen enkele band met de onderwijskolos uit de Randstad, die als gevolg van bestuurlijk en financieel wanbeleid is omgevallen. Lees verder

Het gebouw van het Linde College kwam afgelopen weekeinde en maandag prominent in beeld bij een item in het NOS Journaal over het vernietigende rapport over Amarantis. De Friese school gaf bij de redactie van het NOS Journaal aan dat de beeldkeuze onjuist was. Het Linde College heeft immers geen enkele band met Amarantis, dat vo- en mbo-scholen had in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere.

Toen bleek dat er uit Hilversum geen reactie kwam op de klacht uit Wolvega, nam het Linde College contact op met VOS/ABB. In direct telefonisch contact met de redactie van het NOS Journaal werd vervolgens tegenover VOS/ABB erkend dat de beeldkeuze onjuist was. De NOS heeft voor de berichtgeving over Amarantis inmiddels andere beelden gemaakt van een mbo-instelling in Utrecht, die wel deel uitmaakte van Amarantis. De redactie van het NOS Journaal heeft toegezegd de beelden van het Linde College niet meer te gebruiken bij de berichtgeving over Amarantis.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl