Kabinet tilt homokwestie over de zomer heen

Het kabinet komt pas na het zomerreces met een reactie op het advies van de Raad van State (RvS) over homoseksuele leraren op orthodoxe scholen. Dat heeft minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken (BZK) mede namens haar collega Ronald Plasterk van OCW aan de Tweede Kamer laten weten. Lees verder

De Kamer wilde nog voor het zomerreces debatteren met Ter Horst en Plasterk over het (nog vertrouwelijke)  advies, waarin voor zover bekend staat dat orthodoxe scholen homoseksuele leraren kunnen weigeren of ontslaan als blijkt dat zij hun seksuele geaardheid praktiseren. In het advies zou ook staan dat het enkele feit dat ze homoseksueel zijn, geen reden is om homoseksuele leraren te weren.

Minister Ter Horst heeft de Kamer mede namens haar collega Plasterk gemeld dat het kabinet nog geen standpunt heeft ingenomen en dat dit ook niet meer voor het zomerreces gaat lukken. Totdat het kabinet een reactie heeft gegeven, blijft het advies van de RvS vertrouwelijk. Een concrete datum voor een reactie is er nog niet. Dat geldt dus ook voor een Kamerdebat over de kwestie.

Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom.