Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

Bijeenkomst over passend onderwijs en governance

17 april 2018 09:45 - 12:30

Gratis

Deze bijeenkomst gaat over samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs en governance.

Samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs zijn steeds meer op zoek naar een passend model voor de scheiding van bestuur en intern toezicht. In het regeerakkoord is aangegeven dat er gestreefd wordt naar onafhankelijk toezicht.

Vraagstuk hierbij is de wijze waarop onafhankelijkheid en eigenaarschap kunnen worden geborgd. Gaat het om onafhankelijk toezicht of onafhankelijk bestuur? In de praktijk blijkt het lastig om volledige rolzuiverheid te bewerkstelligen. De vraag is of volledige onafhankelijkheid wenselijk is voor een samenwerkingsverband. Schoolbesturen vormen immers samen het netwerk van het samenwerkingsverband.

Tijdens de bijeenkomst schetsen wij u een aantal modellen van hoe de bestuurlijke organisatie van een samenwerkingsverband kan worden ingericht. Wat zijn de voor- en nadelen van de diverse modellen? Als voorbeeld wordt het governancemodel van het samenwerkingsverband IJssel | Berkel belicht.

Er is tijdens de bijeenkomst vanzelfsprekend tijd en ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De bijeenkomst wordt geleid door Hans van Willegen van adviesbureau Van Beekveld en Terpstra en zijn collega Luuk van Aalst, die bij hetzelfde bureau adviseur is en tevens directeur van het samenwerkingsverband IJssel | Berkel. Namens VOS/ABB zullen Rozemarijn Boer en Eline Vrenken aanwezig zijn.

Wanneer en waar?

De bijeenkomst op dinsdag 17 april is van 09.45 tot 12.30 uur in ons kantoor in Woerden. Na afloop is er een eenvoudige lunch.

Als uw schoolbestuur of samenwerkingsverband bij VOS/ABB is aangesloten, is deelname gratis. Niet-leden betalen 100 euro per persoon (btw-vrij).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst passend onderwijs’. Vermeld in uw mail uw naam, de organisatie waarvoor u werkt en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. Wij willen ook graag van u weten of u gebruik wilt maken van de lunch.

Deel dit bericht:

Gegevens

Datum:
17 april 2018
Tijd:
09:45 - 12:30
Kosten:
Gratis

Organisatoren

VOS/ABB
VOS/ABB

Locatie

VOS/ABB
Houttuinlaan 8
Woerden, 3447 GM
+ Google Maps
Telefoon:
0348 405200
Deel dit bericht: