Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

Conferentie 100 jaar onderwijspacificatie

17 november 2017 09:30 - 17:00

Gratis

Op 17 november houdt VOS/ABB in Doorn samen met de profielorganisaties ISBO, LVGS, VBS, Verus en VGS een landelijke conferentie over 100 jaar onderwijspacificatie.

De (financiële) gelijkstelling van het openbaar en bijzonder onderwijs die in 1917 tot stand kwam heeft ertoe geleid dat er in Nederland een diversiteit aan scholen is ontstaan. Met de andere profielorganisaties willen we in beeld brengen wat dit 100-jarig jubileum voor het verleden, heden en de toekomst betekent.

Wat kunt u verwachten?

Een van de sprekers is Ben Vermeulen, hoogleraar, lid van de Raad van State en specialist in het Nederlandse en internationale onderwijsrecht. Hij zal ingaan op de huidige maatschappelijke situatie in relatie tot het duale onderwijsbestel en een aantal recente ontwikkelingen daarin.

Maarten Simons, hoofddocent Educatie en samenleving aan de Katholieke Universiteit van Leuven, zal vanuit onderwijskundig perspectief over de vrijheid van onderwijs spreken. Henriëtte Maassen van den Brink, onder andere hoogleraar Evidence based education aan de Universiteit Maastricht en voorzitter van de Onderwijsraad, zal ingaan op de toekomst van het Nederlandse onderwijs in relatie tot artikel 23 van de Grondwet.

U hoeft niet alleen te luisteren: u gaat ook met elkaar in gesprek over de toekomst van het onderwijs en uw droomschool. Trendwatcher Farid Tabarki denkt daarbij met u mee.

 

Lees meer…

Deel dit bericht:

Gegevens

Datum:
17 november 2017
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisatoren

VOS/ABB
VOS/ABB

Locatie

Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn, 3941 EP
+ Google Maps
Telefoon:
0343-473500
Site:
http://landgoedzonheuvel.nl/
Deel dit bericht: