Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

Discussiebijeenkomst over de samenwerkingsschool

25 oktober 2017 13:30 - 16:30

Gratis

Nu de samenwerkingsschool formeel mogelijk is gemaakt door een wetswijziging, houdt VOS/ABB in oktober drie regionale discussiebijeenkomsten over dit fenomeen. Let op: alleen leden kunnen hieraan deelnemen. 

Onderwerp van de discussiebijeenkomsten is de samenwerking tussen openbaar en bijzonder onderwijs. Dit komt vooralsnog vooral aan de orde in krimpgebieden, waar schoolbesturen voor de uitdaging staan om toekomstbestendig onderwijs te behouden.

Er zijn daartoe verschillende opties, waaronder samenwerking of fusie met een ander schoolbestuur voor openbaar of bijzonder onderwijs. De vraag is waarmee het belang van het openbaar onderwijs is gediend. Hierover wordt in het land verschillend gedacht.

Vanuit het Koersplan streeft VOS/ABB naar samenwerking in de breedste zin van het woord, met als uitgangspunt behoud en liefst versterking van het openbaar onderwijs. Welk middel is hiervoor het meest geschikt? Wij willen graag uw mening horen.

Juridische positie en identiteit

Het gesprek zal gaan over de juridische positie van het openbaar onderwijs binnen een samenwerkingsbestuur en in de samenwerkingsschool.

Daarnaast zal hoofddocent Erik Renkema van de Hogeschool Windesheim in Zwolle spreken over zijn onderzoek naar identiteit en levensbeschouwelijk onderwijs van samenwerkingsscholen.

Namens VOS/ABB zullen directeur Hans Teegelbeckers en jurist Ronald Bloemers (deskundige op het gebied van demografische krimp) aanwezig zijn. Een externe gespreksleider zal de discussiebijeenkomsten leiden.

De uitkomsten van de gespreksronden zullen worden gepresenteerd op de algemene ledenvergadering van VOS/ABB op 29 november in Woerden. Daarna wordt bepaald of die uitkomsten wellicht moeten leiden tot een koerswijziging.

Wanneer en waar?

De discussiebijeenkomsten zijn op drie woensdagen, elke keer van 13.30 tot 16.30 uur:

Aanmelden

U kunt zich voor een van de bijeenkomsten aanmelden door een e-mail te sturen aan welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Discussiebijeenkomst samenwerkingsschool’ en de datum en locatie van uw keuze. Vermeld in uw mail duidelijk uw naam, uw organisatie en functie, en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken.

Let op: alleen als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten, kunt u aan een van de bijeenkomsten deelnemen. Deelname is gratis.

Deel dit bericht:

Gegevens

Datum:
25 oktober 2017
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis

Organisatoren

VOS/ABB
VOS/ABB

Locatie

MFA De Symfonie
Eilenbergstraat 250
Tilburg, 5011 EC
+ Google Maps
Telefoon:
013-455 38 00
Site:
http://www.contourdetwern.nl/dit-zijn-we/teams-werkgebieden/tilburg-noord/locaties/1701/de-symfonie.html
Deel dit bericht: