Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit bijeenkomst is voorbij.

Expertmeeting openbaar onderwijs Nederland/Vlaanderen

20 april 2018 10:00 - 16:30

Gratis

Deze expertmeeting in Helmond over openbaar onderwijs in Nederland en Vlaanderen heeft als thema ‘De openbare school verbindt’. De bijeenkomst wordt georganiseerd door VOS/ABB en de Vlaamse zusterorganisatie Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten (OVSG).

De diversiteit in de huidige samenleving vereist dat we met elkaar in gesprek gaan. VOS/ABB en OVSG zien hierin een specifieke opdracht weggelegd voor de openbare scholen, omdat daar maatschappelijke verbinding begint. Hoe kan het openbaar onderwijs op basis van actief pluralisme bijdragen aan ontmoeting en dialoog? Welke rol hebben burgerschaps- en levensbeschouwelijke vorming hierin?

Verschillende experts zullen hierop ingaan. U kunt met hen meedenken. De expertmeeting is gericht op het samen beschouwen van de opdracht van het openbaar onderwijs in de diverse samenleving van nu en van de toekomst.

Programma

Directeur Hans Teegelbeckers van VOS/ABB en zijn collega Patriek Delbaere van OVSG zullen een duopresentatie geven over de kernwaarden van het openbaar onderwijs in Nederland en de beginselverklaring van neutraliteit in Vlaanderen. Zij zullen een link leggen met burgerschapsvorming en levensbeschouwelijke onderwijs en daarbij ingaan op verschillen tussen Nederland en Vlaanderen.

Andere experts die een bijdrage zullen leveren, zijn onderzoeker Goedroen Juchtmans van Katholieke Universiteit Leuven, onderwijsadviseur Leone de Voogd van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) in Nederland en coördinator Ludo Claes van de Koepel van Ouderverenigingen van het Officieel Gesubsidieerd Onderwijs (KOOGO) in Vlaanderen.

In het tweede deel van de expertmeeting kunt u deelnemen aan verschillende workshops:

Wanneer en waar?

De expertmeeting is op vrijdag 20 april van 10.30 (inloop 10 uur) tot 16.30 uur in De Cacaofabriek in Helmond. Toegang is gratis.

U kunt zich voor de expertmeeting aanmelden via welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Expertmeeting Nederland/Vlaanderen’. Vermeld ook uw naam, eventueel de organisatie waarvoor u werkt en uw telefoonnummer. Let op: het maximumaantal deelnemers is 100, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Deel dit bericht:

Gegevens

Datum:
20 april 2018
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
Gratis

Organisatoren

VOS/ABB en OVSG
VOS/ABB en OVSG

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1
Helmond, 5705 LA
+ Google Maps
Telefoon:
0492-529009
Site:
http://www.cacaofabriek.nl/
Deel dit bericht: