‘Kids in bizz’ verdienen ton voor goede doelen

De ruim 400 basisscholen die het afgelopen schooljaar hebben meegedaan aan het programma ‘Kids in bizz’ van Jong Ondernemen, hebben bij elkaar meer dan 100.000 euro aan goede doelen geschonken. Het was de winst van de succesvolle ondernemersprojecten. Lees verder

Leerlingen van de deelnemende scholen startten een eigen bedrijfje, kochten producten in bij Fair Trade Original en verkochten deze op zelfgeorganiseerde marktdagen en andere evenementen. De leerlingen kozen allemaal een goed doel waar de eventuele winst naar toe zou gaan. Het afgelopen schooljaar bereikte die winst een recordhoogte van meer dan een ton in totaal.

Volgens directeur Cees Pille van Jong Ondernemen toonden de scholen zich tevreden over de leerzaamheid van het programma. Het aantal klassen dat eraan mee doet groeit elk jaar: in het schooljaar 2010/2011 waren het er 73 meer dan het jaar ervoor. Doel van ‘Kids in bizz’ is ondernemerschap al op de basisschool te stimuleren. Het programma is gericht op kinderen in de groepen 7 en 8. Het bestaat inmiddels vijf jaar.

Jong Ondernemen wordt mogelijk gemaakt door onder meer de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Financiën, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW en een aantal bedrijven. Meer informatie op www.jongondernemen.nl.