Kinderen leren volgens ‘zeven parels’ van Covey

Leerlingen van openbare basisschool Atlantis in Amersfoort leren volgens de zeven eigenschappen van goed leiderschap van Stephen Covey. Deze eigenschappen zijn aangepast aan basisschoolkinderen. Obs Atlantis spreekt van de ‘zeven parels’. De school in Amersfoort heeft de Nationale Onderwijs Week benut om het nieuwe concept te presenteren. Lees verder

Stephen Covey is de auteur van het bekende boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ dat in 1989 verscheen. De eigenschappen die oorspronkelijk bedoeld waren voor leidinggevenden, bleken ook toepasbaar op de ontwikkeling van andere personen.

Op de website van obs Atlantis staat dat deze school de eerste in Nederland is die volgens het door Stephen Covey ontwikkelde programma ‘The leader in me’ werkt. ‘De methode heeft niet alleen effect op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, ook op gebied van lezen, taal en rekenen maken kinderen enorme vorderingen’, zo vermeldt de website van obs Atlantis. De Amersfoortse school is pilotschool in Nederland.

De school spreekt niet van de zeven eigenschappen, maar van de ‘zeven parels’. Meer informatie staat op www.theleaderinme.org.

Klik hier voor een uitgebreider bericht op de website van obs Atlantis.