Koningsspelen: veel scholen op 25 april dicht…

De organisatie van de Koningsspelen heeft er geen rekening mee gehouden dat veel basisscholen op 25 april al meivakantie hebben. Dit betekent dat deze scholen dit jaar niet aan de Koningsspelen kunnen meedoen.

Basisscholen kunnen zich tot 31 januari aanmelden voor de Koningsspelen op vrijdag 25 april. Dat is officieel de dag voor de meivakantie, maar veel scholen hebben die week al vrij en kunnen dus niet meedoen. Dat ze in de week van de Koningsspelen vrij hebben, heeft te maken met het feit dat Tweede Paasdag dit jaar op 21 april valt.

Richard Krajicek, die aan het hoofd staat van de organisatie van de Koningsspelen, ontdekte dat pas nadat hij de datum ervoor had bekendgemaakt, zo erkent hij in Trouw.Ā Bijvoorbeeld in Muiderberg, waar Krajicek woont, maar ook in Zwolle en Ermelo zijn de basisscholen vrij in de week waarin de Koningsspelen worden gehouden.

Om niet weer dezelfde fout te maken, maakt de organisatie van de Koningsspelen direct op 25 april bekend wanneer de spelen in 2015 worden gehouden. Dan kunnen de scholen daar in hun jaarplanning rekening mee houden.