Korting op schadeverhaal via BSA Schaderegeling

VOS/ABB heeft voor de leden een kortingsregeling voor loonschadeverhaal via BSA Schaderegeling. Het voordeel op de al gunstige tarieven van BSA bedraagt in de meeste gevallen 300 euro per zaak. Omdat BSA Schaderegeling een loonconvenant met de meeste verzekeraars heeft, kan het voordeel vooral bij forse bedragen stevig oplopen. Lees verder

BSA Schaderegeling verhaalt voor werkgevers schade die samenhangt met arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval, waarvoor een derde aansprakelijk is. Het kan gaan om een verkeersongeval, maar ook om molest, mishandeling, medische fouten en andere ongevallen. De (aanzienlijke) schade die hier voor werkgevers uit kan voortvloeien, bestaat  in elk geval uit doorbetaling van salaris en/of de kosten van re-integratie. 

Staffelkorting
VOS/ABB heeft met BSA Schaderegeling de volgende kortingsregeling afgesproken: op basis van no cure no pay wordt voor gerealiseerde resultaten tot 10.000 euro normaal gesproken 15 procent in rekening gebracht, maar VOS/ABB-leden betalen slechts 12 procent. Boven 10.000 euro berekent BSA Schaderegeling de gebruikelijke staffels. De korting komt in concreto neer op maximaal 300 euro per zaak. Dit bedrag wordt al bereikt bij 10.000 euro gerealiseerd resultaat.

Loonconvenant
Een ander belangrijk argument om voor BSA Schaderegeling te kiezen, is dat deze aanbieder met de meeste verzekeraars een loonconvenant heeft afgesloten. Dit houdt in dat het percentage belasting dat wordt afgetrokken om de vordering van bruto naar netto te rekenen 27 procent bedaagt, ongeacht de hoogte van het salaris. Dit levert bij de meeste inkomens gemiddeld een nettovoordeel op van 10 procent. Daarmee worden de kosten voor de werkgever grotendeels terugverdiend. Het voordeel kan vooral bij forse gerealiseerde resultaten aanzienlijk oplopen.

VOS/ABB biedt de kortingsmogelijkheid bij BSA Schaderegeling aan als ledenservice. Het voordeel komt geheel ten goede aan de leden. VOS/ABB zelf heeft er geen financieel voordeel bij. BSA Schaderegelingen zal in het kader van de samenwerking bovendien gratis meewerken aan informatiebijeenkomsten die VOS/ABB voor de leden organiseert.

U kunt als u lid bent van VOS/ABB de samenwerkingsovereenkomst downloaden. U dient dan ingelogd te zijn via Mijn VOS/ABB (niet-leden hebben geen toegang tot deze informatie!).
In de rechterkolom kunt u twee rekenvoorbeelden downloaden, die u een indruk kunnen geven van de mogelijke voordelen via VOS/ABB en BSA Schaderegeling.

Klik hier voor meer informatie over BSA Schaderegeling.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl

Bijlagen