In Nieuws

In het februarinummer van magazine Naar School! kunt u een artikel lezen over het komende congres Wat is jouw verhaal?!. Op dit congres op 18 maart in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem lanceren VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs. Deelname is gratis. U kunt zich online aanmelden.

Het congres staat in het teken van hoe de openbare school zich met de kernwaarden kan profileren, hoe u vorm kunt geven aan burgerschapsonderwijs en hoe dat helpt bij een stevige identiteit.

Hoofd en hart

In het artikel in het VOS/ABB-magazine komen drie sprekers aan het woord over hun verhaal op 18 maart. Zo vertelt Pauline Seebregts van Storywise dat een goed verhaal niet alleen het hoofd, maar ook het hart raakt. ‘Het laat iets zien over de ontwikkeling van een organisatie, over echte mensen en emoties.’

Democratie en vrede

Jan Durk Tuinier van Stichting Vredeseducatie vertelt over de V-LAB Express. Dat is een interactieve tentoonstelling in een vrachtauto die door Nederland en Duitsland reist. De V-LAB Express laat zien dat democratie en vrede hand in hand gaan met burgerschapseducatie.

Burgerschapsonderwijs

Ook docent en onderzoeker Bram Eidhof komt aan het woord. Hij vertelt dat scholen voor goed burgerschapsonderwijs niet hoeven te wachten op de nieuwe burgerschapswet die in augustus 2020 in werking treedt. Scholen kunnen er nu ook al mee aan de slag en dat kan ze veel opleveren, benadrukt Eidhof.

Lees het artikel Lancering nieuwe kernwaarden op inspirerend congres

Het februarinummer van magazine Naar School verschijnt op dinsdag 11 februari.

Delen