Langere vakantie vanwege griep niet aan de orde

Het is niet aan de orde om de huidige zomervakantie in het onderwijs vanwege het gevaar van de Mexicaanse griep te verlengen. Dat hebben de ministeries van Onderwijs, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken besloten na overleg met van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Lees verder

Diverse media meldden dat erover werd gesproken de zomervakantie in de regio Noord, waar de scholen op 17 augustus weer als eerste beginnen, te verlengen. Dit om te voorkomen dat het H1N1-virus zich snel zou kunnen verspreiden. Scholen zijn ideale locaties voor het virus om zich snel te verspreiden, omdat er veel mensen dicht op elkaar zitten. Bovendien lijken kinderen en jongeren extra vatbaar voor de Mexicaanse griep.

Het RIVM liet donderdag als reactie op de berichtgeving in de media weten dat het langer gesloten houden van de scholen een optie kan zijn om een snel opkomende griepgolf te voorkomen, maar dat deze maatregel nog niet aan de orde was. Later op de dag werd bekend dat de ministeries van Onderwijs, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken in overleg met het RIVM hadden besloten dat de schoolvakantie niet zou worden verlengd. Dit besluit hangt samen met het over algemeen milde verloop van de Mexicaanse griep en de grote maatschappelijke en economische gevolgen van een eventuele verlenging van de schoolvakantie.

Ga voor meer informatie naar de websites van het RIVM en het ministerie van Volsgezondheid