Duurzame prinses bezoekt obs De Kariboe in Heemskerk

Prinses Laurentien heeft vrijdagochtend openbare basisschool De Kariboe in Heemskerk bezocht. Ze las daar in het kader van de Dag van de Duurzaamheid voor uit haar tweede kinderboek over Mr. Finney. Ook sprak ze met leerlingen over duurzaamheid. Lees verder

Meer dan 900 basisscholen deden dit jaar mee met de voorleesactie. Niet alleen prinses Laurentien, ook andere bekende Nederlanders, politici, burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders en pabo-studenten lazen voor uit het boek en spraken met kinderen over hoe we beter met de aarde kunnen omgaan.

Actie-organisatie Urgenda, initiatiefnemer van de Dag van de Duurzaamheid, koos voor de landelijke voorleesactie het boek ‘Mr. Finney en de andere kant van het water’ van prinses Laurentien en illustrator Sieb Posthuma uit. Die keuze heeft te maken met de milieuthema’s in het boek.

Urgenda besloot obs De Kariboe in Heemskerk in de spotlights te zetten, omdat deze school voorloper is op het gebied van duurzaamheid. In het gebouw zijn onder meer energiebesparende maatregelen getroffen en de school heeft een natuurspeelplein. Bovendien is het thema duurzaamheid in het onderwijs ge├»ntegreerd.