Leerkrachten: liever flexibele werktijden dan meer geld

Flexibele werktijden en uitgebreide opleiding- en loopbaanmogelijkheden leveren volgens zes op de tien werknemers in het onderwijs de grootste bijdrage aan hun werkplezier en prestaties. Dat meldt HR-dienstverlener Raet.
Lees verder

Uit onderzoek van Raet onder 1400 bezoekers van de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) blijkt dat maar een kwart van de ondervraagden de voorkeur geeft aan meer salaris of bevordering naar een hogere schaal. Het onderzoek richtte zich op het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

De behoefte aan flexibele werktijden en een betere balans tussen werk en privé komt volgens Raet overeen met de trend in het onderwijs. Recent onderzoek in opdracht van de ministeries van OCW en VWS toont aan dat flexibel werken leidt tot minder stress, minder files, meer betaald werk en minder beroep op kinderopvang.

Flexibele werktijden zijn in de onderwijssector nog schaars. Volgens het onderzoek werkt 24 procent van de medewerkers in het onderwijs of de kinderopvang flexibel. Alleen de transportsector scoort met 17 procent lager.

Klik hier voor een uitgebreider bericht op de website van Raet.