Leerlingen Agnus Dei naar Korenaer in Eindhoven

Leerlingen van de onlangs definitief gesloten particuliere school Agnus Dei in Valkenswaard kunnen terecht bij vso De Korenaer in Eindhoven. Ze beginnen daar op maandag 14 januari. Lees verder

Locatiedirecteur Eric Bloem van De Korenaer, die via de Aloysius Stichting Onderwijs Jeugdzorg is aangesloten bij VOS/ABB, meldt op de website van zijn school dat via het ministerie van OCW een aparte bekostiging is geregeld.

De 17 oud-leerlingen van Agnus Dei die vanaf 14 januari in Eindhoven naar school gaan, hebben een eigen ingang en maken gebruik van twee lokalen. De Korenaer zorgt samen met de ouders voor een eigen onderwijsinhoudelijke organisatie. Binnen De Korenaer zelf verandert niets.

De particuliere school Agnus Dei is definitief gesloten in verband met een ontuchtaffaire. De directeur van de voormalige school in Valkenswaard werd in oktober aangehouden. Zijn voorarrest is onlangs met minstens 30 dagen verlengd.

Bij Agnus Dei werd onderwijs gegeven aan kwetsbare kinderen van acht tot achttien jaar die vanwege autisme, hoogbegaafdheid of een persoonlijke problematiek een specifiek op hen gerichte onderwijsaanpak nodig hebben.