Leerlingen debatteren op Euromast over toekomst

VOS/ABB en HOPE XXL organiseren een conferentie, waarop leerlingen uit groep 7 met elkaar kunnen praten over de toekomst van de wereld. Er is op de conferentie op 25 mei plaats voor 100 kinderen uit het hele land met zoveel mogelijk verschillende culturele achtergronden. Lees verder

De nationale kinderconferentie zal plaatsvinden op de Euromast in Rotterdam. Met letterlijk de blik op hun omgeving, kunnen de leerlingen met elkaar bespreken waaraan zij in de toekomst willen werken om iedereen op de wereld kansen te bieden. 

VOS/ABB organiseert deze conferentie in samenwerking met de Stichting HOPE XXL. Dat doet VOS/ABB in het verlengde van de School!Week 2012. Deze landelijke campagneweek van 19 tot en met 23 maart is bedoeld om het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs positief op de kaart te zetten.

Met de kinderconferentie kunnen leerlingen, en hun scholen, laten zien dat zij oog hebben voor een positieve toekomst voor iedereen. Dat sluit aan bij het ideaal van VOS/ABB en de openbare en algemeen toegankelijke scholen dat er goed onderwijs moet zijn voor álle kinderen. 

Er is op de Euromast plaats voor maximaal 100 leerlingen uit groep 7. dat moeten leerlingen zijn met zoveel mogelijk culturele achtergronden. Diversiteit past immers bij het algemeen toegankelijke karakter van het openbaar onderwijs.

Deelname is gratis.

Klik hier voor het online aanmeldformulier.

Informatie: Marleen Lammers, 06-10946652, mlammers@vosabb.nl

In het aprilnummer van magazine School! komt een aankondigend artikel over de kinderconferentie en over de ideële doelstelling van HOPE XXL.