Leerlingen maken filmpje over TOP-symposium

Leerlingen van het openbare Pallas Athene College in Ede hebben op verzoek van VOS/ABB een filmpje gemaakt van het TOP-symposium. Tijdens dit symposium over onderwijskwaliteit stonden Talentvolle Openbare Praktijkvoorbeelden centraal. Lees verder

Het TOP-symposium vond op 28 november plaats in Hoevelaken, in aansluiting op de algemene ledenvergadering van VOS/ABB. Scholen die van VOS/ABB het predicaat Talentvol Openbaar Praktijkvoorbeeld (TOP-school) ontvangen, excelleren in een bepaald domein, bijvoorbeeld identiteit, levensbeschouwing of maatschappelijke betrokkenheid. Voorwaarde is dat TOP-scholen ook goed scoren op de basisvakken rekenen en taal.

Vertegenwoordigers van drie TOP-scholen die in bovengenoemde aanvullende domeinen scoren, waren te gast op het symposium en vertelden over hun aanpak en ervaringen. Het waren bestuurder Willem Kuijpers van Meerkring Openbaar Primair Onderwijs in Amersfoort, directeur Hans Keijmel van openbare basisschool ’t Vierschip in Arnemuiden en directeur Eelco Hoogendijk van praktijkschool Prakticon in Doetinchem. Aan het symposium werd ook meegewerkt door de succesvolle jonge topondernemer Danny Mekić.

Op verzoek van VOS/ABB legden leerlingen van het openbare Pallas Athene College in Ede het TOP-symposium met de camera vast. Zij hebben een filmpje gemaakt en dat online gezet.

Kent u een potentiële TOP-school, of is úw school helemaal top, meld dat dan via excellent@vosabb.nl.

Filmpje maken?
Als ook leerlingen van uw school filmpjes willen maken, voor bijvoorbeeld het project TOP-scholen of de School!Week 2013, kunt u contact opnemen met Marleen Lammers: 06-10946652, mlammers@vosabb.nl.