Leerlingen openbare gymnasia winnen bèta-prijzen

Daan van de Weem en Martijn van Kuppeveld van het openbare Stedelijk Gymnasium Nijmegen hebben de Van Melsen-prijs 2012 gewonnen. Op de tweede plaats eindigden scholieren van het Goois Lyceum in Bussum. De derde plaats was voor Pim van den Bogaerdt van het openbare Stedelijk Gymnasium Schiedam.
Lees verder

De Van Melsen-prijs is de jaarlijkse prijs van de Radboud Universiteit voor het beste profielwerkstuk. Tien genomineerden presenteerden donderdag hun profielwerkstukken op de universiteit in Nijmegen. Een jury van vijf hoogleraren beoordeelde de werkstukken in de bèta-vakken.

De winnaars van het openbare gymnasium in Nijmegen gebruikten een afwijkende methode om krachten tussen bewegende lichamen te analyseren: gravitomagnetisme. De winnende leerlingen van het Goois Lyceum onderzochten de genezende werking van speeksel. De winnaar van het openbare gymnasium in Schiedam onderzocht de mogelijkheden van HTML voor 3D-technieken, die hij toepaste in een zelfgemaakt online driedimensionaal strategospel.

Klik hier voor meer informatie op de website van de Radboud Universiteit.