Leerlingen openbare basisschool in Glazen Huis

De eerste leerlingen van openbare basisschool De Weide in Leeuwarden hebben zich vanochtend in de Friese hoofdstad laten opsluiten in het Glazen Huis. Ze laten zich sponsoren voor het goede doel van 3FM Serious Request

Het zijn de groepen 5 t/m 8 die meedoen aan de actie, in totaal 80 leerlingen. Directeur Gerben van Tuinen was vanmorgen de eerste die het Glazen Huis betrad. Daar houden de kinderen op dit moment een blog bij, waaruit blijkt dat het er koud is, maar ook dat de kinderen het leuk vinden. Ze draaien muziek, bouwen een sneeuwpop van plastic bekertjes en gaan ook nog strijden om de hoogste toren die ze bouwen van wc-rollen.

De actie staat dit jaar in het teken van hygiëne. Elk jaar sterven er wereldwijd 800.000 kinderen aan de gevolgen van diarree, doordat ze niet de beschikking hebben over schoon drinkwater en fatsoenlijke sanitaire voorzieningen.

Openbare basisschool De Weide valt onder de bij VOS/ABB aangesloten stichting Proloog voor openbaar primair onderwijs in de gemeente Leeuwarden. VOS/ABB steunt de Friese kinderen en maakt een bijdrage van 150 euro over.