Leerlingen positief over maatschappelijke stage

Het ministerie van OCW meldt dat de maatschappelijke stages een succes zijn. Op basis van een onderzoek onder 800 vo-leerlingen, dat in opdracht van OCW door het Nederlands Jeugdinstituut is uitgevoerd, concludeert het ministerie dat leerlingen goed worden begeleid en dat zij het zinvol vinden een maatschappelijke stage te lopen. Lees verder

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren graag iets voor een ander doen, zonder dat ze er zelf iets voor terugkrijgen. De werkzaamheden tijdens de maatschappelijke stage worden als zinvol en leerzaam ervaren. Een overgrote meerderheid van de jongeren vindt een maatschappelijke stage waardevol en ziet het als een positieve ervaring.

Demissionair staatssecretaris Marja Van Bijsterveldt van OCW noemt het ‘geweldig’ dat veel scholieren de maatschappelijke stage waardevol vinden. ‘Dit prachtige principe van leren en actief kennismaken met allerlei onderdelen van de samenleving en daarom iets bijdragen, is puur goud!’, aldus de staassecretaris.

Het kan als een minpuntje worden ervaren dat 55 procent van de jongeren de begeleiding door hun school goed noemen. Dit kan betekenen dat bijna de helft liever betere begeleiding wil. De begeleiding op de stageplekken wordt door bijna 70 procent van de leerlingen positief beoordeeld.

Nieuw: fotografiestage bij VOS/ABB
VOS/ABB biedt leerlingen van vo-leden de mogelijkheid om een maatschappelijke fotografiestage te lopen. Dit aanbod is specifiek bedoeld voor leerlingen die graag en goed fotograferen en zelf over een digitale spiegelreflexcamera beschikken.

Klik hier voor meer informatie.