Leerlingen voeren actie tegen 1040 uur

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is begonnen met een actie tegen de 1040-urennorm in het voortgezet onderwijs. Het startsein voor de acties werd maandagochtend gegeven op de locatie Meander in Zwolle van het Agnieten College. Lees verder

Het LAKS vindt net als VOS/ABB en de VO-raad dat de 1040 urennorm te veel nadruk legt op kwantiteit en te weinig oog heeft voor kwaliteit van onderwijs. Door één geluid te laten horen van scholieren, docenten, schoolleiders en ouders hoopt het LAKS dat de politiek ervan overtuigd raakt dat de norm omlaag moet naar 960 uur.

Op maandag om 10.00 uur ging de actie van start op de locatie Meander in Zwolle, onderdeel van het Agnieten College. Om 10.40 uur brachten de Big Band en het Popkoor van deze school het protestlied ‘1040 liter badwater’ ten gehore. Het Agnieten College is overigens de scholengemeenschap waar Sjoerd Slagter bestuursvoorzitter was voordat hij vorig jaar november voorzitter werd van de VO-raad.

Op dinsdag 13 november wordt verspreid door het hele land actiegevoerd. Het LAKS wil dat leerlingen op die dag om 10.40 uur hun boeken aan de kant schuiven en 1040 seconden lang discussiëren over wat goed onderwijs is. Het LAKS bespreekt op diezelfde ochtend de problematiek met staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW.

Meer informatie op op www.stop1040.nl