Lesmethode over islam voor basisscholen

Openbare en islamitische basisscholen kunnen gebruikmaken van een nieuwe lesmethode over de islam. De methode is maandag na jaren van voorbereiding gepresenteerd door de Islamitische Scholen Besturen Organisatie (ISBO). Godsdienstleraren op islamitische en openbare scholen kunnen er gebruik van maken. Lees verder

De methode is in opdracht van het ministerie van OCW ontwikkeld door de Stichting Leerplanontwikkeling in samenwerking met de ISBO. De opdracht dateert van 2003. De minister wilde een leerplan dat aan de Nederlandse situatie is aangepast en waarover bij de islamitische scholen en deskundigen consensus bestaat. Dat bleek niet eenvoudig, maar het is toch gelukt. Godsdienstleraren hoeven nu niet meer met eigen materiaal te werken.

De methode bestaat uit vier delen met lessen voor de groepen 1 tot en met 8. De lessen zijn voornamelijk bedoeld voor islamitische basisscholen en voor openbare basisscholen die op verzoek van ouders aandacht willen besteden aan islamitisch godsdienstonderwijs. De methode kan ook worden gebruikt op openbare basisscholen die actief vorm willen geven aan hun pluriforme opdracht.

Scholen kunnen de lesmethode aanvragen via ISBO-voorzitter Yassin Hartog, 030-2549000, info@deisbo.nl.

Informatie: Janine Eshuis, 0348-405267, jeshuis@vosabb.nl