Linkse oppositieleiders naar onderwijsmanifestatie

Job Cohen, Emile Roemer en Jolande Sap komen naar de manifestatie tegen de bezuiniging op passend onderwijs. Lees verder

De PO-Raad meldt dat de fractieleiders van respectievelijk de PvdA, de SP en GroenLinks in de Tweede Kamer op woensdag 9 februari naar Nieuwegein komen om daar met onderwijsmensen te protesteren de bezuiniging op passend onderwijs. Voor zover bekend komen er geen vooraanstaande politici van andere partijen.

VVD en CDA
De bezuiniging op passend onderwijs van ruim 300 miljoen euro is vooral het initiatief van de VVD. In het verkiezingsprogramma van de liberalen stond dat er zelfs 565 miljoen op passend onderwijs moest worden gekort. VOS/ABB waarschuwde voorafgaand aan de verkiezingen al dat de plannen van de VVD desastreus voor het onderwijs zouden uitpakken.

Het is opmerkelijk dat coalitiepartner CDA, die zich erop voorstaat op te komen voor de zwakkeren in de samenleving, ermee akkoord gaat om ruim 300 miljoen te korten om het onderwijs aan zorgleerlingen. CDA-minister Marja van Bijsterveldt houdt tot nu toe keihard vast aan de ingezette lijn.

Manifestatie: wanneer en waar?
De manifestatie tegen de bezuiniging op passend onderwijs is op woensdag 9 februari in het NBC in Nieuwegein. Klik hier voor meer informatie.