Maandag: Actie passend onderwijs in Amsterdam!

Op maandag 28 februari is er in Amsterdam een nieuwe manifestatie tegen de bezuiniging op passend onderwijs. Als u maandag in staat bent om naar Amsterdam te komen, kunt u met collega’s, ouders en leerlingen opnieuw duidelijk maken dat er niet bezuinigd mag worden op zorgleerlingen! Lees verder

De manifestatie wordt georganiseerd de PvdA, GroenLinks, de SP en D66 in Amsterdam. Zij maken zich ernstig zorgen over de gevolgen van de bezuiniging op passend onderwijs. Niet alleen zorgleerlingen zullen hier de dupe van worden, ook leerlingen in het regulier onderwijs worden erdoor getroffen. De betoging zal worden geopend door de Amsterdamse onderwijswethouder Lodewijk Asscher (PvdA).

Iedereen die het grote belang van passend onderwijs inziet, wordt uitgenodigd om naar de manifestatie te komen: bestuurders, managers, leraren, ouders en natuurlijk ook leerlingen. Eerder manifesteerden al duizenden mensen uit het onderwijs in Nieuwegein, maar minister Marja van Bijsterveldt blijft desondanks koppig vasthouden aan haar bezuiniging van 300 miljoen euro.

De manifestatie is op maandag 28 februari van 17 tot 18 uur op het Beursplein in Amsterdam. In de rechterkolom staat het Amsterdamse manifest tegen de bezuiniging op passend onderwijs.

Bijlagen