Maassen van den Brink voorzitter Onderwijsraad

De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink tot voorzitter van de Onderwijsraad.

De nieuwe voorzitter gaat 1 januari 2015 van start. Ze volgt dan prof. dr. Geert ten Dam op, die aan het einde van dit kalenderjaar het wettelijke maximumaantal van drie termijnen erop heeft zitten.

Maassen van den Brink is als hoogleraar onderwijs- en arbeidseconomie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en als hoogleraar Evidence Based Education aan de Universiteit van Maastricht. Sinds 2008 is zij wetenschappelijk coördinator van het Top Institute of Evidence Based Education Research (TIER).

De Onderwijsraad meldt dat haar deskundigheid en onderzoek op het terrein van onderwijs, arbeidsmarkt en economische ontwikkeling liggen. Maassen van den Brink was van 2001 tot 2009 al als Kroonlid verbonden aan de Onderwijsraad.

Maassen van den Brink is op dit moment ook voorziter van de raad van toezicht van het Cito. Het is niet bekend of zij het voorzitterschap van de Onderwijsraad met haar functie bij het deels commercieel ingestelde Cito kan blijven combineren. Ze zei eerder dit jaar in een discussie het blad Didaktief over de ‘toetswoede’ dat er niet te veel getoetst wordt.