Maatschappelijke fotostages bij VOS/ABB

VOS/ABB biedt leerlingen uit het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om een maatschappelijke fotostage te lopen. Lees verder

Vo-leerlingen die goed kunnen fotograferen en zelf de beschikking hebben over een digitale spiegelreflexcamera, kunnen als zij dat willen voor VOS/ABB foto’s maken. Het aanbod geldt specifiek voor leerlingen van scholen voor voortgezet onderwijs die via hun bestuur bij VOS/ABB zijn aangesloten.

Het fotomateriaal kan met naamsvermelding worden gebruikt voor de website van VOS/ABB en voor het VOS/ABB-magazine Over Onderwijs. VOS/ABB wil met de foto’s ook een voorraad beelden achter de hand hebben om in de diverse publicaties te kunnen gebruiken.

Laat het openbaar onderwijs zien!
Als er kwantitatief en kwalitatief voldoende aanbod van beeldmateriaal van stagiair(e)s is, wil VOS/ABB een online foto-expositie maken over het openbaar onderwijs. Hiermee kunnen leden van VOS/ABB laten zien waar het openbaar onderwijs voor staat. De boodschap zou moeten zijn dat openbare en algemeen toegankelijke scholen excellent onderwijs bieden, hun positie midden in de samenleving waarmaken en openstaan voor iedereen.

Om letterlijk een goed beeld van het openbaar onderwijs te krijgen, zouden de fotostagiair(e)s zowel in scholen voor voortgezet onderwijs als voor primair onderwijs in verschillende delen van het land foto’s moeten maken. Voorwaarde is uiteraard wel dat de betreffende scholen in het kader van de privacy van de leerlingen en het personeel en het portretrecht er toestemming voor verlenen.

Begeleiding
VOS/ABB-journalist en communicatieadviseur Martin van den Bogaerdt kan de maatschappelijke stagiair(e)s begeleiden. Per stageperiode zouden er ongeveer vijf vo-leerlingen via VOS/ABB hun maatschappelijke stage kunnen vervullen. Omdat VOS/ABB altijd op zoek is naar goede fotografen voor de website en het magazine, is het mogelijk dat leerlingen na hun stage (betaalde) opdrachten kunnen uitvoeren.

Als u geïnteresseerd bent om leerlingen via VOS/ABB een maatschappelijke fotostage te laten lopen, neemt u dan contact op met Martin van den Bogaerdt: 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl.