Maatschappelijke stages bij grote concerns

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt heeft met Rabobank, Fortis en met automatiseringsconcern IBM afspraken gemaakt over maatschappelijke stages. Lees verder

Het ministerie van OCW meldt dat het aanbieden van maatschappelijke stages aansluit bij het huidige beleid van de drie concerns om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo kunnen scholieren al via IBM ouderen ondersteunen met bijvoorbeeld e-mailen. Fortis-vrijwilligers begeleiden scholieren die stage lopen en Rabobank geeft les over internetbankieren.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt is blij met de medewerking van Rabobank, Fortis en IBM : ‘Het enthousiasme en de bereidheid van deze gerenommeerde bedrijven om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke stage is fantastisch. Zij vervullen wat dat betreft een koppositie en geven letterlijk invulling aan het motto: samenleven kun je leren. Deze bedrijven staan met hun gezicht naar de samenleving. Andere bedrijven zouden dit voorbeeld moeten volgen’, zo meldt de staatssecretaris op de website van haar ministerie.

Eerder maakte Van Bijsterveldt afspraken met de natuur- en landbouwsector en met Scouting Nederland over het creëren van duizenden maatschappelijke stageplekken. Zie hiervoor de gerelateerde artikelen in de rechterkolom.