Magazine School! over excellent openbaar onderwijs

Het nieuwe nummer van magazine School! is verschenen. Het blad is aan alle abonnees verzonden. Het staat weer boordevol interessante verhalen over het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs! Lees verder

De twee sleutelwoorden van dit nummer van het gezamenlijke magazine van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) zijn ‘openbaar’ en ‘excellent’. 

Het blad besteedt natuurlijk uitgebreid aandacht aan de School!Week 2012 van 19 tot en met 23 maart. Scholen en besturen in het hele land hebben in deze campagneweek met allerlei activiteiten aan hun omgeving laten zien hoe waarde(n)vol openbaar onderwijs is.

Voorafgaand aan de School!Week heeft VOS/ABB het spel ID!ee gelanceerd. Dit spel is bedoeld om schoolteams meer bewust te maken van de kernwaarden van het openbaar onderwijs. Bij het blad zit een bestelformulier voor ID!ee, maar u kunt het spel ook online bestellen. VOS/ABB-leden krijgen korting!

Excellentie voor zorgleerlingen
De actualiteit rond passend onderwijs komt aan bod in een artikel over Zuidwest-Friesland. Daar hebben de besturen voor openbaar onderwijs al een dekkend aanbod voor passend onderwijs. Bestuursvoorzitter Betske Salverda van de stichting Odyssee voor openbaar primair onderwijs en interim-directeur Tinie Sterenborg van SBO Sneek vertellen over excellent onderwijs voor zorgleerlingen.

Excellentie komt ook aan bod in een artikel over de Lerarenbeurs. Onder anderen bestuurder Fred Timmers van de openbare RSG Slingerbos | Levant  komt aan het woord over docenten die zelf met waardevolle innovaties komen. Hij stimuleert leraren om een opleiding te volgen bij het Nederlands Instituut voor Masters in Educatie te doen. Tot 1 juni is het weer mogelijk een Lerarenbeurs aan te vragen.

Kom op 25 mei naar de Euromast!
School! besteedt ook aandacht aan de kinderconferentie die VOS/ABB en HOPE XXL organiseren. Op 25 mei komen uit het hele land leerlingen uit groep 7 naar de Euromast in Rotterdam om met elkaar te praten over de wijze waarop zij aan een excellente toekomst kunnen werken. Deelname is gratis. U kunt leerlingen online aanmelden.

In de rubriek over de TOP-scholen (Talentvolle Openbare Praktijkvoorbeelden) staat excellentie in het kader van goed leiderschap. Directeur Andrea Ter Riet-Van der Klooster van openbare basisschool De Takkenbosse in Numansdorp staat centraal. Zij benadrukt dat onderwijs vakmanschap is en dat het als directeur haar taak is om dat mogelijk te maken.

Amsterdamse school in Groningse land
Dat excellentie ook tot uiting kan komen in het gebouw, bewijst de openbare RSG Ter Apel. Het hoofdgebouw is een prachtig monumentaal voorbeeld van de stijl van de Amsterdamse school. School! kreeg er een rondleiding van Jans Brinks, de financiĆ«le man van RSG Ter Apel die elke hoek van het gebouw kent. In het blad staat een reportage met mooie foto’s.

Andere onderwerpen die in School! aan bod komen, zijn het belang van de combinatiefunctionaris voor een gevarieerd onderwijsaanbod, het kwalitatieve aanbod van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs op het gebied van medezeggenschap. Op de achterzijde staan weer leuke berichten over het onderwijs, met een cartoon van Maarten Wolterink over schaamdouches.

U kunt het magazine als pdf downloaden uit de rechterkolom.

Klik hier voor meer informatie over magazine School!, ook als u wilt adverteren in dit mooie blad, dat zeven keer per jaar naar duizenden beslissers in het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs wordt verzonden!

Informatie: Martin van den Bogaerdt, 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl

Bijlagen